משרדנו משמש כנציג הישראלי של רשת משרדי ראיית החשבון הבינלאומית PKF הנימנת על עשר רשתות ראיית החשבון הגלובלית הגדולות בעולם
משרדנו משמש כנציג הישראלי של רשת משרדי ראיית החשבון הבינלאומית PKF הנימנת על עשר רשתות ראיית החשבון הגלובלית הגדולות בעולם
במסגרת תיקוני החקיקה הנרחבים בשנים האחרונות, חוקק בתיקון 235 לפקודת מס הכנסה (פורסם ביום 29 בדצמבר 2016) סעיף 3(ט1) אשר ביקש להרחיב משמעותית את סמכות פקיד השומה לחייב במס בעל מניות בגין שימוש בכספי החברה לתועלתו האישית.
משיכה של כספים מחברה על ידי יחיד בעל מניות מהותי בחברה או קרובו, או העמדת נכס (“נכס” – דירה, חפצי אומנות או תכשיטים, כלי טיס, כלי שייט ונכסים אחרים כפי שיקבעו) של חברה לשימושו של יחיד בעל מניות מהותי או של קרובו, והכל במישרין או בעקיפין, למעט משיכה או העמדה לשימושו כאמור המהווה הכנסה אשר מלוא המס המתחייב ממנה נוכה, ולרבות הלוואה או כל חוב אחר ומזומנים או שווה מזומנים שהחברה העמידה כבטוחה להלוואה שבעל המניות נטל יראו אותם כהכנסה של בעל המניות, בתום שנת המס שלאחר השנה שבה נמשכו הכספים או בתום שנת המס שבה הועמד נכס לשימוש כאמור, מדיבידנד (חלופה א’ בהתאם למבחני חלוקת דיבידנד), מעבודה (חלופה ב’ אם התקיימו יחסי עובד-מעביד) או מעסק/משלח יד (חלופה ג’ אם לא נתקיימו החלופות הקודמות). יובהר, כי ככל שהמשיכה חויבה במס בידי בעל המניות בהתאם לחלופה השנייה או השלישית לעיל, והחברה רשמה בספריה הוצאה כנגד סגירת יתרת המשיכה שחויבה, תיחשב ההוצאה גם כהוצאה לצרכי מס.
יצוין כי כספים שהושבו לחברה עד לתום שנת המס העוקבת לשנה בה נמשכו, אולם נמשכו מחדש בתוך שנתיים מהמועד בו הושבו – ולא הוחזרו בתוך 60 ימים, יראו אותם כאילו לא הושבו. כמו כן, נכס שהועמד לרשות בעל המניות והושב לחברה עד מועד החיוב כהגדרתו בסעיף ולאחר מכן הועמד לשימושו מחדש בתוך שלוש שנים ממועד שבו הושב, יראו אותו כאילו לא הושב.
בחישוב סכום המשיכה כאמור לעיל יקוזזו יתרות זכות של בעל מניות בחברה, הלוואות בנקאיות שנטלה החברה והועברו לבעל המניות המהותי תוך 60 ימים ובעל המניות נושא בכל עלויות ההלוואה. כמו כן, בנכס שהוא דירה תקוזז הלוואת משכנתא מתאגיד בנקאי בחישוב סכום המשיכה.
האמור לעיל תקף על משיכות בסכום מצטבר שעלו ביום כלשהו בשנת המס ובשנת המס שלפניה על סכום של 100 אלפי ש”ח. עד למועד החיוב יחולו על המשיכה הוראות סעיף 3ט’ לפקודת מס הכנסה.
על פי תיקון 245 לפקודה, נקבע כי הסעיף אינו חל על משיכה של כספים או נכסים מחברה בידי בעל מניות מהותי, שהינו חברה שאינה “תאגיד שקוף.